Energie besparen op kantoor doe je zo

Vooral nu de energieprijzen fors gestegen zijn kan energiebesparing een groot verschil maken voor het bedrijfsresultaat. Het is dan ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je kantoor zo energiezuinig mogelijk is. Hier zijn daarom enkele tips hoe je energie kunt besparen op de werkplek.

Besparen op energiekosten op kantoor is een belangrijk onderdeel van het budget van elk bedrijf. Het helpt niet alleen om de kosten laag te houden, maar ook om de impact van het bedrijf op het milieu te verminderen.

Energietips

Er zijn verschillende manieren waarop bedrijven kunnen besparen op de energiekosten:

  • Maak gebruik van energiezuinige apparaten en verlichting. Dit omvat het vervangen van oudere, inefficiënte apparaten door nieuwere, energie-efficiënte modellen. Het vervangen van oudere verlichtingsarmaturen door LED- of CFL-lampen kan ook helpen om de energiekosten te verlagen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat alle lichten en apparaten worden uitgeschakeld wanneer ze niet worden gebruikt.
  • Ten tweede is het belangrijk om de energiebesparende instellingen op apparatuur te activeren. Als je bijvoorbeeld een computer of laptop hebt, kan je de instellingen voor energiebesparing aanpassen. Dit kan je doen door in te stellen dat het apparaat zichzelf uitschakelt wanneer het niet wordt gebruikt.
  • Installeer een programmeerbare thermostaat. Het installeren van een programmeerbare thermostaat kan je helpen energie te besparen door het kantoor alleen te verwarmen of te koelen wanneer dat nodig is.
  • Ontkoppel ongebruikte apparatuur. Zorg ervoor dat je alle elektrische apparatuur die niet in gebruik is uit het stopcontact haalt. Zelfs als de apparatuur is uitgeschakeld, kan het namelijk nog steeds energie verbruiken als het is aangesloten.
  • Verder is het belangrijk om je verwarming- en airconditioningsysteem goed te onderhouden. Zorg ervoor dat de thermostaat op een energiezuinige temperatuur staat en dat de filters regelmatig worden schoongemaakt. Dit zorgt er niet alleen voor dat je energierekening lager is, maar het zorgt er ook voor dat je verwarming- en airconditioningsysteem langer meegaat.
  • Tenslotte is het aan te raden om het gebruik van energiezuinige verlichting te overwegen. Er zijn verschillende lichtbronnen die energiezuinig zijn, zoals LED-verlichting en spaarlampen. Deze lampen gebruiken minder energie dan traditionele gloeilampen en geven meer licht. Het goedkoopste licht blijft uiteraard natuurlijk licht. Maak hier dus zoveel mogelijk gebruik van! Dit kan helpen om je elektriciteitsrekening te verlagen en kan ook een aangenamere werkomgeving creëren.

Door deze tips toe te passen kun je energie en geld besparen op het werk. Met de stijgende energiekosten is het belangrijk stappen te ondernemen om ervoor te zorgen dat je kantoor zo energie-efficiënt mogelijk is. 

Meten is weten

Uiteraard is het belangrijk om te weten hoeveel energie je verbruikt. Als je de juiste meting doet, kun je zien waar je energieverbruik het hoogst is. Je kunt dit doen door een energieaudit uit te voeren. Hiermee kun je zien welke apparaten de meeste energie verbruiken en waar je energiebesparende maatregelen kunt treffen.

Nieuwste berichten

Categorieën

Aanbevolen artikelen