Internet installeren op kantoor: waar op letten?

Het is tegenwoordig onmogelijk om een kantoor te runnen zonder toegang tot het internet. Zonder internet kunnen medewerkers niet communiceren, documenten delen of opzoeken wat ze nodig hebben. Daarom is het belangrijk dat je goed voorbereid bent als je internet installeert voor je kantoor. We vertellen er alles over in deze blog.

Provider en veiligheid

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij het installeren van internet voor je kantoor:

  • Allereerst moet je kijken naar de verbinding die je gaat gebruiken. Er zijn verschillende opties zoals kabel, DSL en glasvezel. Elke optie heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om te weten welke optie het beste bij je kantoor past. Kabel- en DSL-verbindingen zijn vaak de beste optie voor kantoren, omdat ze een betrouwbare en consistente verbinding bieden. Glasvezel is ook een goede optie, omdat het een hogere bandbreedte biedt dan kabel- of DSL-verbindingen.
  • Daarnaast is het belangrijk om een provider te vinden die bij je kantoor past. Je moet ervoor zorgen dat je een provider kiest die een goede reputatie heeft en die de nodige diensten biedt die je kantoor nodig heeft. Hoe is de klantenservice? Hoe snel worden storingen verholpen? En hoeveel ben je elke maand kwijt voor een goede internetsnelheid?
  • Het is ook belangrijk om de veiligheid van je netwerk in acht te nemen. Je moet er voor zorgen dat je een firewall en andere beveiligingsmaatregelen hebt geïmplementeerd om je netwerk tegen cyberaanvallen te beschermen. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat je kantoorgegevens veilig en beschermd zijn.

Als je de bovengenoemde tips volgt, ben je goed voorbereid als je gaat internet installeren voor je kantoor. Uiteraard houdt het hier niet op. Er is namelijk allerlei apparatuur beschikbaar voor je internetverbinding.

Apparatuur

Wanneer je een internetsysteem installeert is er allerlei apparatuur beschikbaar om je internet sneller en stabieler te maken. Het is natuurlijk mooi wanneer je een enorm snel glasvezelnetwerk hebt afgesloten bij een provider, maar je hebt er niet zo veel aan wanneer de apparatuur op kantoor deze snelheid niet gebruikt. Besteed daarom aandacht aan de volgende zaken:

Router

Een internetrouter is een apparaat dat gebruikt wordt om informatie tussen netwerken en computers te verzenden. Simpel gezegd: het zorgt ervoor dat je apparaten ook daadwerkelijk gebruik kunnen maken van het internet waar je elke maand voor betaalt. Elke internetprovider zal een router leveren met het installatiepakket, echter zijn dit vaak goedkope routers. Wil je zo snel mogelijk internet zal een betere router dus meestal nodig zijn. Deze kun je gelukkig eenvoudig online bestellen.

WiFi-netwerk

Een WiFi-netwerk is tegenwoordig onmisbaar in huis en op kantoor. Zeker wanneer je de computers draadloos wilt laten verbinden met het internet. De beste optie om een sterk WiFi-signaal door het hele pand te realiseren is door gebruik te maken van een mesh-netwerk, waarbij je op diverse plekken in je pand een ontvanger plaatst die vervolgens de WiFi vanaf dat punt uitzendt. Zorg dat je je computers van WiFi-adapters voorziet die een hoge snelheid kunnen verwerken om optimaal gebruik te maken van je WiFi-systeem. 

Ethernet

De meest stabiele manier om je computers van internet te voorzien is nog steeds door gebruik te maken van ethernetkabels. Dit zijn kabels die je achterin je computer steekt en verbindt met het internetpunt. Bij kantoren zitten er vaak meerdere internetuitgangen verwerkt in de muren waardoor je op meerdere plekken je computer via de ethernetkabel met het internet kunt verbinden.

Het installeren van internet voor een kantoor is een proces dat veel verschillende factoren met zich meebrengt. Je moet goed naar je vereisten kijken en de beste optie kiezen die bij je kantoor past. Als je deze factoren in overweging neemt, zul je zorgen dat je een goede internetverbinding hebt die je kantoor de beste prestaties biedt.

Nieuwste berichten

Categorieën

Aanbevolen artikelen